Президентът на Сърбия Александър Вучич даде почти двучасово интервю на живо по телевизия Пинк снощи и показа фотография, на която се вижда жестокостта на престъпната банда на Велко Беливук и зверствата, които хората му са вършили на жертвите си, съобщава БТА.

На фотографията се вижда вана, пълна с отрязани части на човешки тела и отсечена глава на жертва.

“Това е една от най-лошите фотографии. Трябва да я видите, за да имате предвид с какви лица имахме работа. Ще видите, че не сме преувеличавали, когато говорехме за кайма и страшни престъпления. Моля само да не се вижда за кого става дума. Няма вече да показваме такива фотографии.

Ужасно е какво са им правили и колко са ги мъчили”, каза Вучич.

“За първи път говорих публично за системни проблеми през 2018 г. и някак по това време започна незаконното ми подслушване”, каза Вучич и прочете заключенията, подписани от днешния ръководител на специалната служба за разследващи методи Тома Радованович.

„Въз основа на дългогодишния ми опит и работа, аз вярвам, че определени лица в UKP са формирали неформални центрове на властта, паралелна структура за сигурност, съставена от поверителни и внимателно подбрани хора, чиято основна задача не е била борбата с престъпността, а създаване на разузнавателна мрежа за събиране на данни за президента на Сърбия и членове на неговото семейство“, се посочва в заключенията, прочетени от Вучич.

The Foreign Insider Special Report 

Президентът заяви, че работата му е да направи всичко възможно Сърбия да бъде сигурна страна. “Хората трябва да знаят, че преди десет години беше сто пъти по-тежко, но тогава не можех да направя нищо. Сега ситуацията не е такава. Тази година няма мафиотски убийства”, каза Вучич.