Интервюто на Светослав Иванов с говорител на новата власт в Афганистан е първото по рода си в Източна Европа

Обзорното актуално предаване на bTV „120 минути” открива деветия си сезон на 12 септември със сателитна връзка с високопоставен представител на движението талибани, които през август се завърнаха на власт в Афганистан.

Ексклузивното интервю на водещия Светослав Иванов с Джавад Заргар – говорител на новата власт в страната, ще бъде първото по рода си в Източна Европа.

То ще бъде излъчено в знаковата рубрика на предаването „Роуминг“, в която през годините са участвали световни знаменитости, политици и интелектуалци, сред които сър Ричард Брансън, Сесилия Саркози, Изабел Алиенде, Марко Ван Бастен, Рибал Асад, президентът на Колумбия и нобелов лауреат за мир Хуан Мануел Сантос Калдерон, Приянка Чопра и много други.

Как талибаните виждат ролята на жените в новото общество, какво за тях е „идеалната държава” и как смятат да се отнасят с хората, които европейските страни като България биха върнали към Афганистан. Това са само част от темите в специалното интервю.

С разтърсваща история започва и поредицата „Спасените“ през новия сезон на „120 минути“. Кристина Газиева ще срещне зрителите с Маргарита Грачева, чиято трагедия преживя цяла Русия.

Тя е жената, която се осмели да поиска развод, а ревнивият й съпруг отряза ръцете й. Какъв е животът на Маргарита днес – всички пред екраните ще научат на 12 септември.

Източник: bTV