ISK

Русия разположи своята най-модерна и разрушителна ракетна система в Сирия. Според израелският сайт „Дебка”, близък до израелските военни и разузнавателни служби, става въпрос за оперативно-тактическия комплекс „Искандер-М”, който е един от най-опасните и мощни оръжеийни системи, правени някога.

Дори и без ядрен заряд/нещо, което ракетите могат да носят/, системата има разрушителни свойства, съпоставими с действието на ядреното оръжие.

В началото на 2015-та Москва изпрати силен знак към запада, разполагайки „Искандер – М” в Калининградска и Ленинградска област. Разполагането на тази система в Сирия обаче е ключов момент, защото променя баланса на силите в целия Близък Изток.

В обсега на комплекса, който според израелците е разположен в руската база Хмеймим в западната част на Сирия попадат цялата територия на Израел, цели в Турция, стигащи до предградията на Анкара и цялото източно и централно средиземноморие, включително Кипър.

На този фон:  Дойдоха, видяха се и почти не се разбраха. Договорености между Вашингтон и Москва за Близкия Изток

Разбери какво се случва. Още преди да се е случило.

По-голямата част от информацията тук не може да бъде получена чрез традиционните медии. Ние анализираме събития, които скоро се превръщат в новини. И ще ви уведомим за всичко важно по email.

Продължи да четеш