Loading...
You are here:  Home  >  Стратегически битки  >  Current Article

Армия за хомосексуално въстание срещу ИДИЛ?

oт   /  юли 26, 2017  /  Коментарите са изключени за Армия за хомосексуално въстание срещу ИДИЛ?

    Print       Email

Надписът под снимката, която вероятно е направена в Ракка гласи: „Хомосексуалисти, смачкващи халифата“.

Директорът на медийния център на прокюрдските Сирийските демократични сили /СДС/ Мустафа Бали отрече, че в рамките на въоръжените сили, които в момента водят битката срещу ИДИЛ в Ракка има бойна част, съставена от хомосексуалисти.

На 24 юли 2017 г. група доброволци обявиха в социалните медии, че в състава на атакуващите терористите от ИДИЛ се е формирал боен отряд, нарекъл себе си Армия за хомосексуално въстание и освобождение /TQILA/.

Според авторите на съобщението той е част от Международните народно-революционни партизански сили, което по своята същност е анархистко движение.

Според сайта Aranews, говорителят на TQILA Хевал Рожхилат заявява: „Много от нашите другари бяха развълнувани и щастливи, че успяхме да развеем знамето на дъгата.“

Той допълва, че те не могат да съобщят точния брой на техните членове, поради причини за сигурност, но твърди, че те са четвъртата по значимост компонента, действаща в рамките на Международния батальон за свобода, който рекрутира чужденци-доброволци, воюващи заедно със СДС.

Заедно с тях са и представители на Марксистко-ленинската комунистическа партия /Турция/, Комунистическа партия на Турция и други. Техни части действат освен в Рожава – сирийски Кюрдистан, но също така и на територията на Ирак и Турция.

Според Рожхилат TQILA е формирана, за да се бори за правата на хомосексуалистите в регион, в който тече социална трансформация и революция, която обхваща също така правата на жените, екологията и комунализма.

Той продължава: „Ние като хомосексуалисти в Близкия Изток вярваме, че един от най-радикалните актове е това ние да обявим нашето съществуване пред обществото и правителствата, които отричаха и продължават да отричат нашето съществуване.“ В същото време СДС категорично отричат, че в техния състав има подобна бойна единица.

По време на своето управление ИДИЛ брутално наказваше със смърт стотици хомосексуалисти в Сирия и Ирак. Терористичната организация разпространяваше множество видеоклипове, на които се виждаше хвърлянето на хомосексуалист от високо сред тълпа, която го доубиваше с камъни, в случай, че той оживява.

 

Продължи да четеш

Новата война на Ердоган DariuszSankowski / Pixabay   Две седмици след започването на военното нахлуване на Турция на сирийска територия „Ефратски щит” се очертаха...
Подготовката за превземането на Ракка започна... Графика: ThePixelman / Pixabay След руско-американското разделение на отговорностите за битката срещу ИДИЛ в Сирия още от края на миналата година (Р...
Извънреден анализ: Кюрдите превзеха Тел Рифаат, са... Частите за народна защита (ЧНЗ), военното крило на партия Демократичен съюз, оглавена от Салих Муслим превзеха 20 000 хилядния сирийски град Тел Р...
ИДИЛ – плашило за натиск в стар вътрешношиитски сп... Pexels / Pixabay   Правят впечатление няколко анклава на ИДИЛ в пустинните райони на провинциите Хама и Хомс, които много трудно бяха прев...
От ДАЕШ към…..китайски ДАЕШ... Териториалната ерозия на „халифата” с особено активни темпове е пряка причина за разпадането на доскоро добре функциониращите управленчески структ...

Вашето мнение:

    Print       Email

Информация за автора

Владимир Чуков е арабист, университетски преподавател и учен в областта на политиката на Близкия Изток и исляма. Автор е на редица книги и изследвания в тази област. Един от най-търсените и цитирани анализатори в българските медии с експертиза, призната в цяла Европа.