Loading...
You are here:  Home  >  Мониторинг на тероризма  >  Current Article

Зловещо предупреждение: „Ислямска държава” изгори живи двама турски войници

oт   /  декември 23, 2016  /  Коментарите са изключени за Зловещо предупреждение: „Ислямска държава” изгори живи двама турски войници

    Print       Email

Victor32 / Pixabay

 

„Ислямска държава” публикува видео, в което двама оковани във вериги войници са изгорени до смърт. Това накара турското правителство светкавично да блокира достъпа до социалните мрежи Facebook и Тwitter, както и до платформата за видеосподеляне – YouTube.

Видеото е публикувано от новинарски сайт, близък до групировката и в него жертвите сами се представят като турски войници, които са били взети за заложници. Единият от мъжете е бил отвлечен миналата година в Сирия и е държан в затвор в Ракка.

Турските власти все още не са потвърдили самоличностите на жертвите. Държавната Анадолска агенция съобщи за 31 задържани членове на „Ислямска държава” при операция на службите в петък.

Междувременно, в друг видеозапис, разпространен от пропагандната агенция на „Ислямска държава“ – Амак, показва как извършителят на кървавото нападение с камион в Берлин се заклева във вярност на джихадистката групировка.

Във видеото тунизиецът Анис Амри – главен заподозрян на нападението, застрелян днес в Милано от италианската полиция – дава клетва за вярност към главатаря на ИД Абу Бакр ал Багдади.

Мъжът призовава мюсюлманите в Европа да извършват атаки. „Посланието ми към кръстоносците е: Дойдохме да ви избием, свине. Кръвта на мюсюлманите няма да е пролята напразно“, заявява той в записа, цитиран от ДПА.

Амак представя мъжа с джихадисткото му прозвище Абу Бара ал Тунизия.

В анализ на The Foreign Insider ви разказахме, че  според източници от полицейското следствие, цитирани от арабски сайтове, в телефона на убиеца Мевлюд Алтънташ са намерени текстове за полагане на клетва към „Нусра” (предполага се, че той е положил клетва за вярност дни преди атентата) и част от бойни химни на терористичната организация, част от които турският полицай рецитира по време на терористичния акт.

Те са били на арабския език. Оказа се, че е оставил и предсмъртно писмо, напълно в унисон с поведението на атентаторите-самоубийци на радикалните ислямистки организации, което започва с Аллаху акбар на арабски език.

В него се говори за „варварската кръстоносна война, която е обявена на исляма”. То завършва в духа на един от химните на „Нусра”, а именно: „Дойде времето. Краят на Русия и САЩ е близък. Докато, ние не чувстваме сигурност в нашите страни и вие няма да имате сигурност във вашите страни.”

Продължи да четеш

ИДИЛ избира заместник на „халифа“ ал Багдади...   Директорът на Сирийската обсерватория за правата на човека Рами Абдул Рахман съобщава, че според източници в ИДИЛ, ръководството на теро...
„Ал Нусра” задмина ИДИЛ по заплати, Сирия – огроме... Графика: 849356 / Pixabay   Както беше отбелязал един местен анализатор, Сирия се пригоди към „икономика на войната”. Един от неговите ком...
Служител на холандското военно разузнаване се прис... Снимка: PublicDomainArchive / Pixabay   В обширна статия на испанския вестник „Конфиденсиал“ се прави анализ на съществуващия процес на пр...
Специален анализ: Поглед към новата столица на ИДИ... GidonPico / Pixabay През 2014 г. ИДИЛ окупираше 40% от територията на Ирак. Преди месец експерти оцениха територията на някогашния „халифат” на ед...
Да разколебаеш джихадистите. История за дезертьори... Victor32 / Pixabay   През ноември 2016 г. джихадистки източници съобщиха за убийството на един от второешалонните бунтовнически лидери – М...

Вашето мнение:

    Print       Email

Информация за автора

"Форин Инсайдър" обединява хора от дипломатическите, журналистическите и академичните среди. Ние сме профилирани в анализ на тероризма, политиката, дипломацията и заплахите в Източна Европа. Пишем и разказваме на популярен език и следим събития и процеси, които скоро се превръщат в новини.