Loading...
You are here:  Home  >  Оценка на последствията  >  Current Article

Ердоган: Отваряме границите за бежанците към Европа

oт   /  ноември 25, 2016  /  Коментарите са изключени за Ердоган: Отваряме границите за бежанците към Европа

    Print       Email

MichaelGaida / Pixabay

 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес заплаши да отвори границите на Турция с ЕС за бежанците, ако Брюксел продължи още с политиката, насочена срещу Анкара, съобщиха турските медии.

Ердоган отправи заплахата ден след като Европейският парламент прие резолюция с искане за замразяване на преговорите с Турция за членство в ЕС, отбелязва Ройтерс.

Ако продължите да действате така, тези граници ще бъдат отворени. Нито аз, нито моят народ ще бъдем засегнати от тези заплахи. Няма значение дали всички вие сте одобрили резолюцията, каза Ердоган.

Ние сме единствените, които хранят 3-3,5 милиона бежанци в тази страна. Вие не изпълнихте обещанията си, каза още Ердоган по адрес на ЕС, информира Асошиейтед прес.

Това е втора подобна заплаха в последните 24 часа. Снощи турският премиер Бинали Йълдъръм предупреди Европа, че без помощта на Анкара тя ще бъде залята от мигрантски вълни и че прекъсването на преговорите с Европейския съюз ще нанесе много по-големи щети на Европа, отколкото на Турция.

„Ние сме един от факторите, които защитават Европа. Ако бежанците тръгнат, ще наводнят Европа и ще я превземат, но Турция не допуска това да се случи“, каза Йълдъръм в предаване на живо по телевизията.

„Приемам, че прекъсването на връзките с Европа ще навреди на Турция, но за Европа то ще бъде 5-6 пъти по-вредно“, добави турският премиер.

Интересувате се от подобни теми? Проследете анализите на нашите експерти. 

Продължи да четеш

Провалът на турските служби в Сюлеймание... MichaelGaida / Pixabay   Вероятно информацията на сирийския активист и политик от кюрдски произход, живеещ в Афрен Ризан Худу ще се окаже ...
Как Румъния не предаде на Турция кюрдска активистк... 37-годишната кюрдска активистка Налан Орал, който живее в Белгия, бе освободена във вторник в Румъния след като 17 дни беше задържана. Тя е аресту...
Частен „османски“ университет откри фи... Mojpe / Pixabay   Създаденият през 2016 г. частен „Османски университет” в Турция разкрива свой филиал в „аграрните райони” на провинция Х...
Реформата, която може да доведе до края на републи... Tedd / Pixabay   На 21 януари турският парламент одобри конституционни промени, които ще променят сегашната система на управление от парла...
След убийството на руския посланик: Анализ на посл... Freepht / Pixabay   След превземането на Алеппо от руско-сирийско-иранско-Хизбула коалицията и убийството на руския посланик в Анкара Андр...

Вашето мнение:

    Print       Email

Информация за автора

"Форин Инсайдър" обединява хора от дипломатическите, журналистическите и академичните среди. Ние сме профилирани в анализ на тероризма, политиката, дипломацията и заплахите в Източна Европа. Пишем и разказваме на популярен език и следим събития и процеси, които скоро се превръщат в новини.