Loading...
You are here:  Home  >  Зад сцената на политиката  >  Current Article

Владимир Путин „откри“ туристическия сезон в Турция – реакции в руската преса

oт   /  юни 30, 2016  /  Коментарите са изключени за Владимир Путин „откри“ туристическия сезон в Турция – реакции в руската преса

    Print       Email

 

Според вицепремиера Дмитрий Козак Москва ще вдигне санкциите от турските строителни компании „до една-две седмици“. По думите на зам.-министър-председателя Аркадий Дворкович решения за отмяна на хранителното ембарго и забраната върху чартърните полети до Турция ще бъдат взети“ в най-близките дни“, пише „Комерсант“.

„Владимир Путин откри туристическия сезон в Турция“, като нареди да бъдат премахнати ограниченията за посещения на руски туристи в съседната страна, пише вестникът в друг материал.

„Турция – най-популярната до миналата година дестинация в организирания туризъм, отново ще стане достъпна за жителите на Русия. Мораториумът върху продажбите на екскурзии можеше да означава за туроператорите 2 милиарда долара пропуснати печалби, а за хотелиерите в Анталия – загуба на 90 процента от руските летовници.

Според туроператори подновеното сътрудничество ще спре стремително растящия туристически поток към временните алтернативи на Турция – Тунис, Гърция и Кипър“, се казва в статията.

„Ол инклузив се завръща“ е заглавието на руския в. „Труд“.

RelatedPost

Вашето мнение:

    Print       Email

Информация за автора

"Форин Инсайдър" обединява хора от дипломатическите, журналистическите и академичните среди. Ние сме профилирани в анализ на тероризма, политиката, дипломацията и заплахите в Източна Европа. Пишем и разказваме на популярен език и следим събития и процеси, които скоро се превръщат в новини.