Loading...
You are here:  Home  >  Стратегически битки  >  Current Article

Русия разположи най-разрушителната си ракетна система в Сирия

oт   /  април 8, 2016  /  Коментарите са изключени за Русия разположи най-разрушителната си ракетна система в Сирия

    Print       Email

ISK

Русия разположи своята най-модерна и разрушителна ракетна система в Сирия. Според израелският сайт „Дебка”, близък до израелските военни и разузнавателни служби, става въпрос за оперативно-тактическия комплекс „Искандер-М”, който е един от най-опасните и мощни оръжеийни системи, правени някога.

Дори и без ядрен заряд/нещо, което ракетите могат да носят/, системата има разрушителни свойства, съпоставими с действието на ядреното оръжие.

В началото на 2015-та Москва изпрати силен знак към запада, разполагайки „Искандер – М” в Калининградска и Ленинградска област. Разполагането на тази система в Сирия обаче е ключов момент, защото променя баланса на силите в целия Близък Изток.

В обсега на комплекса, който според израелците е разположен в руската база Хмеймим в западната част на Сирия попадат цялата територия на Израел, цели в Турция, стигащи до предградията на Анкара и цялото източно и централно средиземноморие, включително Кипър.

RelatedPost

Вашето мнение:

    Print       Email

Информация за автора

"Форин Инсайдър" обединява хора от дипломатическите, журналистическите и академичните среди. Ние сме профилирани в анализ на тероризма, политиката, дипломацията и заплахите в Източна Европа. Пишем и разказваме на популярен език и следим събития и процеси, които скоро се превръщат в новини.