Loading...
You are here:  Home  >  Мониторинг на тероризма  >  Current Article

ИДИЛ показа лицето на руски разузнавач. Твърди, че е убила четирима войници (снимки)

oт   /  март 21, 2016  /  Коментарите са изключени за ИДИЛ показа лицето на руски разузнавач. Твърди, че е убила четирима войници (снимки)

    Print       Email
EditedRR

„Ислямска държава“ разпространи снимка на предполагаем руски военен разузнавач с твърдението, че мъжът е бил убит край Палмира.

 

В края на миналата седмица „Ислямска държава“ съобщи, че е убила четирима руски военни край Палмира. В съобщение, джихадистката групировка заяви, че те са били убити заедно с шестима сирийски военни и бойци от „Хизбулла“.  Сирийската страна отрича да получава руска полева помощ, но разпространени от сайта „Араби 21“ снимки на руски разузнавачи в пустинната местност около Палмира говорят за друго.

Първоизточникът на снимките е агенцията на ИДИЛ – „Амак“ и те бързо се превърнаха в основна тема на специализирани сайтове, които се занимават със стратегически анализи. На тях се вижда мъж, който позира пред флаг на руското военно разузнаване с текст: „Над нас са само звездите“.

Следващите снимка показва мъжа, вероятно по време на бойна мисия, но легендарното лого с прилепа е единственото доказателство, че войникът е свързан с руската армия, тъй като униформата му е без никакви обозначителни белези.

Copmbat

На последната снимка , публикувана от джихадистите, се вижда лицето на убит войник, за когото се твърди, че е същият човек. Тази информация не може да бъде потвърдена.

Западни източници отбелязват, че след частичното изтегляне на руските въоръжени сили вече Москва е съсредоточила своите удари предимно срещу терористите от ИДИЛ. До примирието целите на руските ВВС бяха предимно бунтовниците.

Въпреки примирието и продължаващите, макар и на този етап безрезултатни преговори в Женева, бойните действия в Сирия са в своя разгар. Сирийски сайт, близък до правителството информира, че братът на президента Махер Асад вече е преместен от ръководството на 4-та дивизия на елитната Републиканска гвардия на поста командващ Генералния щаб на сирийската армия.

Възможно е това да му предвещава и повишаване в политическата кариера.

Продължи да четеш

Какво са замисляли стоящите зад експлозията в пете... Експлозията в петербургското метро припомни на руснаците, че живеят в страна, където терористичната опасност, уви, е все така актуална. Изпълни...
Москва се страхува от „Ислямска държава 2... GLady / Pixabay   На 21 февруари беше публично оповестено, че ЦРУ прекратяват помощта за определени отряди на въоръжената сирийска опозиция. Т...
Да разколебаеш джихадистите. История за дезертьори... Victor32 / Pixabay   През ноември 2016 г. джихадистки източници съобщиха за убийството на един от второешалонните бунтовнически лидери – М...
Анализ: От какво се страхува Германия... Alexas_Fotos / Pixabay   Германското контраразузнаване, Федералната служба за защита на конституцията, направи своята традиционна годишна клас...
Специален анализ: Тероризъм и терористи 2016... PublicDomainArchive / Pixabay   В края на всяка година не само антитерористичните звена на водещите държави правят свой отчет, предоставяй...

Вашето мнение:

    Print       Email

Информация за автора

Владимир Чуков е арабист, университетски преподавател и учен в областта на политиката на Близкия Изток и исляма. Автор е на редица книги и изследвания в тази област. Един от най-търсените и цитирани анализатори в българските медии с експертиза, призната в цяла Европа.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?